Ve dnech 29. 9. a 30. 9. 2022 probíhala kuchařská soutěž v Olomouci. Soutěžícími byly žákyně 3. ročníku. Tentokrát jsme soutěžily ve dvou kategoriích. 29. 9. 2022 byla kategorie “junior”, kde soutěžící byla Marie Skalická a zadáním byl filet z tresky, smetana Kunín 31% a olej z vlašských ořechů. Náš soutěžní pokrm nesl název “Pečený filet z tresky, smažená tresčí kroketka v kukuřičné krustě, květákovo – ořechové pyré, restovaný baby špenát s česnekem, šalotkou a cherry rajčaty, citronovo – máslová emulze“. Naše soutěžící se umístila na střední příčce.
Dne 30. 9. 2022 probíhala soutěž v kategorii “kadet”. Soutěžící byla Eliška Kuttichová
ze 3. ročníku. V této kategorii byla volná disciplína, tudíž si Eliška vymyslela svůj originální pokrm. Její soutěžní pokrm byl “Grilovaný steak z tuňáka, omáčka kikkoman s citronovou šťávou a koriandrem, krémové avokádové risotto, wakame řasy se sezamovým olejem“.
Se svým pokrmem se umístila ve středu soutěžního pole.