Studenti tříd G1O (gastronomie), K2A (kuchaři a číšníci) a G2 (gastronomie) se v pátek 4. dubna 2025 zúčastnili prestižní odborné akce „Makro Czech Gastro Fest 2025“. Tento ročník se konal v moderních prostorách O2 universa v Praze a byl zaměřen především na profesionály z oblasti gastronomie a pohostinství.
Program plný inspirativních přednášek, praktických workshopů a ukázek moderní kuchyně nabídl seznámení s aktuálními trendy v gastronomii, novými technologiemi, surovinami i postupy.
Představila se i řada významných osobností z oblasti gastronomie - Zdeněk Pohlreich a Karel "Kovy" Kovář, Konstantin Filippou, Sebastian Gibrand a Jimmy Eriksson. Festival hostil také několik šéfkuchařů oceněných michelinskou hvězdou a vítězů prestižních soutěží.
Mezi zahraničními hosty vynikl Konstantin Filippou, rakousko-řecký michelinský šéfkuchař, který předvedl své kulinářské umění v rámci cooking show.
Zájem vzbudilo také finále soutěže „Pilsner Urquell Master Bartender“, kde nejlepší výčepní z Česka a Slovenska předvedli své mistrovství.
Účast na této akci byla pro žáky velkým přínosem nejen z hlediska odborných poznatků, ale i motivace do budoucí profese.